Deze maand is het B2B E-commerce platform voor Wegter Grootverbruik B.V. live gegaan. In april 2017 zijn we gestart met dit E-commerce project. In de daaropvolgende maanden hebben we samen met het marketing team en sales team van Wegter de online bedrijfsstrategie onder de loep genomen, klantgroepen geformuleerd, geanalyseerd en uiteindelijk klantprofielen en persona’s opgesteld. Daarnaast hebben we een passend E-commerce platform voor Wegter gevonden. Dit hebben we aan de hand van online research en offertetrajecten gedaan. Op basis van het gekozen platform hebben we gekeken waar nog knelpunten liggen op gebied van data en content. Hier is een stappenplan uit voort gekomen, waarmee het project voor ons tot een einde kwam.

In juni 2018 zijn we wederom gevraagd om het projectmanagement verder op te pakken. Nu acht maanden verder is het eindelijk zover en kunnen klanten van Wegter online orders plaatsen via het nieuwe E-commerce platform. De ontwikkeling van dit platform is gerealiseerd door het bedrijf Cloudsuite te Houten.

Wegter is importeur / leverancier van totaal concepten voor onder andere de professionele keuken en tafel. Ze leveren in diverse branches voor diverse toepassingen servies, bestek, glaswerk en complete pakket keukenitems. Wegter wil een professionele complete online bestelomgeving voor haar klanten (B2B), gekoppeld aan het eigen ERP systeem en voorzien van een product informatie management systeem (PIM).