4 beste WordPress plugins 1

WordPress is een populair CMS systeem waarmee je eenvoudig zelf een website kunt maken. Er zijn veel verschillende plugins beschikbaar waarmee je jouw WordPress website kunt uitbreiden. Welke WordPress plugins zijn nu echte aanraders? Hieronder lees je hier meer over.

4 beste WordPress plugins 1

WP Super Cache

Bij een website zonder caching wordt een webpagina steeds opnieuw opgehaald van jouw webserver, ook als de gebruiker deze pagina al eerder heeft bezocht. Dit is eigenlijk dubbel werk en kost onnodig veel laadtijd.

WP Super Cache zorgt ervoor dat er een HTML versie van de bezochte pagina in de browser van de bezoeker wordt opgeslagen. Als de bezoeker de pagina dan opnieuw bezoekt, wordt deze opgeslagen versie geladen. Daarbij verkleint de plugin ook de files door middel van compressie. Hierdoor wordt de laadtijd van de website verbeterd.

Yoast SEO

Een handige WordPress SEO plugin die veel wordt gebruikt is Yoast SEO. Met deze plugin stel je eenvoudig per pagina de meta title en meta description in. Dit zijn de titel en omschrijving die zichtbaar zijn in de zoekmachines. Ook kun je met deze plugin een sitemap.xml bestand aanmaken en je robots.txt en .htaccess bestand bewerken.

Broken Link Checker

Links die niet meer werken zijn niet goed voor je bezoekers én je rankings. Maar steeds al je pagina’s controleren op niet-werkende links is nogal wat werk. Daarom is het slim om de plugon Broken Link Checker te installeren. Deze plugin controleert je complete WordPress website automatisch op niet-werkende links. Deze links worden in de plugin weergegeven en kun je vanuit hier ook direct bewerken.

Google Site Kit

Via Google Analytics en Google Search Console kun je zien wat bezoekers doen op jouw website en met welke zoekopdrachten ze op jouw website terechtkomen. Deze twee tools koppel je eenvoudig aan je website met de WordPress plugin Google Site Kit. Hiermee kun je trouwens ook Google AdWords, Pagespeed Insights en Google Tag Manager koppelen. De statistieken van je website kun je direct inzien in je WordPress omgeving via het dashboard van de plugin.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *